Koliko pas može/treba biti star da krene u školu?
Program je koncipiran tako da su ga u stanju savladati psi već od 2.5 mj..
Gornja granica ne postoji. Najstariji pas sudionik Školice je imao 15 god. i sasvim mu je lijepo i zabavno išlo savladavanje programa na veliko zadovoljstvo vlasnice.

Dali mora biti jedna osoba koja vodi psa ili se vodiči mogu izmjenjivati?
Školu od početka do kraja pohađa jedan vodič sa psom. Rijetko kada se može uz odobrenje voditelja Škole jednokratno zamijeniti vodić sa drugom osobom.
Cijeli program se može doživjeti kao jedan proces. To znači da će se iz susreta u susret a i vježbajući domaće zadaće, postepeno mijenjati niz stvari kod vodiča a onda i kod psa. Kako cijela Škola je jedna zaokružena cjelina nema smisla da jedna osoba upozna samo jedan dio a druga drugi dio.

Dali smiju Školi prisustvovati i ukućani i/ili osobe koje sudjeluju u životu psa?
Svakako i uvijek su dobrodošle kao pratnja.   Jedna soba radi sa psom sve susrete kao i zadane domaće zadaće. Pratnja može pitati za vrijeme susreta kada je za to trenutak te vezano za temu koja se obrađuje. Zainteresirani također mogu raditi domaće zadaće uz nadzor vodiča psa i uz obavezne konzultacije s voditeljem Škole.

Dali mogu djeca raditi na Školi sa svojim psom?
Program Škole je jednostavan, logičan i priroda. Rezultati se dobiju relativno brzo što posebno motivira najmlađe za daljini rad.
Donja dobna granica za vodiča je 7 god. uz obavezno prisustvo odrasle osobe koja će ujedno i djetetu pomoći oko domaćih zadaća. Djeca od 12 god. na više mogu samostalno pohađati Školu.
Gornja dobna granica ne postoji. Najstarija polaznica škole je u tom trenutku imala 78 g.

Koja i kakva oprema mi je potrebna za rad u Školi?
Škola se provodi na otvorenom travnatom terenu
Vodič- obuća i odjeća mora biti primjerena vremenski uvjetima. Preporučuje se obuči slojevito jer neki dijelovi treninga su vrlo dinamični a neki statični pa treba računati na vlastito grijanje/hlađenje.
Pas- dođite s opremom koju inače koristite. Nakon prvog susreta zajednički ćemo prokomentirati dali treba druga/dodatna oprema ta kakva bi trebala. Davilice izbjegavamo. Bodlje i elektrogrlice su zakonom zabranjene uz to što su potpuno neprilične za rad sa psima u 21st
.